Kerstsamenspel 2011

Op vrijdag 9 december 2011 hebben zes blokfluitisten en één gambiste 3- en 4-stemmige kerstliederen gespeeld. Naast de gebruikelijke sopraan, alt, tenor en basblokfluit had Marleen haar grootbas in C meegenomen. Samen met de gamba konden we daardoor alle muziek in een hoge én in een lage ligging spelen. Het repertoire liep van een Engelse conductus tot Er is een roos ontsprongen, en van Stille Nacht tot een mooie, langzame Kerstjodel uit Tirol. Natuurlijk was er ook ook koffie en kerstbrood. Alles kreeg nog extra kerstsfeer doordat Marianne een complete door haar zelf gebreide kerststal had meegenomen: Maria, Jozef en het kindje, herders, de koningen, os, kameel, schapen en de engel. Volgend jaar weer?

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kerstsamenspel 2011

 1. Jannie says:

  Hoi ik vind uw kerststal goed gelukt ik ben zelf ook bezig maar kan nergens de kameel vinden. Ik zag dat hij bij uw kerststal wel bij stond kunt u mij aan het patroon helpen?
  Ik hoop een reactie van u te ontvangen.
  Bedankt
  Jannie van der kuyl

  • Fiet Nafzger says:

   Beste Jannie,
   De kerststal is gemaakt door een leerling van me. Ze had hem meegenomen toen we kerstsamenspel hadden. Ik heb haar jouw vraag verteld en ze wil je graag helpen aan het patroon. Ik stuur je mail door en dan hoor je weer van haar. Veel succes.
   Fiet