Voorjaar bij Syrinx Nieuwegein

En opeens is het lente: de vogels zijn druk in de weer om een leuk adresje te vinden, de bloembollen schieten uit de grond, het longkruid bloeit al prachtig. Dus er is werk in de tuin. Maar de muziek blijft ook aandacht vragen. En dat is heerlijk.

Bij de onderstaande concerten / optredens ben je van harte welkom. En durf je de stap te wagen om blokfluitlessen te nemen: maak eens een afspraak voor een gratis proefles!

Blokfluit en Gemshoorn

Mooie Melodieën in de Dekenkapel van de Pieterskerk in Utrecht

Zaterdag 4 april van 14 – 15 uur:

Op zaterdagen is de Pieterskerk open en zijn er gidsen om je rond te leiden. De Dekenkapel is een mooie ruimte rechtsachter in de kerk. Op 4 april zal ik een programma spelen op blokfluiten en gemshoorns. Afhankelijk van de wensen van het publiek zal ik iets vertellen over de instrumenten en de muziek. Dit uur muziek heeft een open karakter: je mag op elk moment binnenkomen en zelf bepalen hoe lang je blijft luisteren.

 

Armeens Oratorium in de Nicolaïkerk in Utrecht

Op vrijdag 17 april 2015 om 20.00 uur wordt het Armeens Oratorium van de Armeense componist Avedissian uitgevoerd door het Armeens Projectkoor- en orkest olv Ines Leijen. Ik speel de partij van de shvi. Een shvi is een houten blaasinstrument dat lijkt op onze blokfluit. Er wordt vaak hoog en fel op gespeeld, maar ook heel lyrisch. De componist heeft veel thematisch materiaal uit de Armeense volksmuziek gebruikt. Het is prachtige muziek. Entree € 10. Reserveren is niet mogelijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur

 

Blokfluitdag in de Plantage te Tiel: Dubbelkorige Muziek

Terugkijken en vooruitkijken: op 31 januari  hebben blokfluitcollega Els Althuizen en ik de 1e Dubbelkorendag te Tiel georganiseerd. Meer dan 30 blokfluitisten met instrumenten van sopraanblokfluit tot contrabasblokfluit hebben die dag hard gerepeteerd en heerlijk gemusiceerd. Het was zo succesvol dat we op zaterdag 14 november 2015 een 2e Dubbelkorendag gaan organiseren. Wil je hier meer van weten mail dan naar: info@syrinx-nieuwegein.nl

 

Cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort

Op zaterdag 25 april om 20 uur uur geeft het strijkorkest Musica Montana

een concert in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2-4, Amersfoort. Op het programma: een vioolconcert van Joseph Haydn met als soliste Vera Beumer. Verder spelen we muziek van een neef van Bach, Hendrik Andriessen en Carl Nielsen. Kaartjes voor aanvang aan de ingang van de kerk.

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.