Herfstseizoen 2015

Het herfstseizoen is gestart. Het is weer tijd voor bezoek aan concerten, musea en film. Of voor zelf creatief bezig zijn. Bij Syrinx Nieuwegein kan dat op muziekgebied en wel heel specifiek: met blokfluitspelen. Nieuw dit jaar zijn de Blokfluitdagen die Els Althuizen en ik samen organiseren.

Het andere deel van Syrinx is het musiceren en dan vooral als muzikale omlijsting en ondersteuning van heel uiteenlopende activiteiten. Soms zijn dat besloten bijeenkomsten. Maar er staan ook optredens gepland waar je bij kunt zijn. Hieronder geef ik van enkele activiteiten wat meer informatie. Misschien is er iets bij wat je wilt meemaken of wat je wilt horen. Je bent welkom.

Fiet Nafzger

Fiet: blokfluit

2e Blokfluitdag in de Plantage te Tiel: Dubbelkorige Muziek In Dulci Jubilo    Na de geslaagde blokfluitdag begin dit jaar kon een vervolg niet uitblijven. Op zaterdag 14 november 2015 organiseren blokfluitcollega Els Althuizen en ik onze 2e Blokfluitdag. Op het programma ook nu weer enkele dubbelkorige composities; maar ook drie- en vierstemmige muziek. We hebben voor kerstmuziek gekozen met o.a. een dubbelkorige compositie van Michael Praetorius, gebaseerd op het lied In Dulci Jubilo. Er hebben zich meer dan 30 deelnemers aangemeld. Bespelers van blokfluit kunnen zich nog aanmelden. Mocht je niet kunnen meedoen, maar wel nieuwsgierig zijn naar het resultaat, dan ben je van harte welkom om naar de presentatie te komen luisteren op die zaterdag 14 november om 16.45 uur in de Plantage te Tiel. Daarna is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje.

Fiet: cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort                                     Op zondag 20 december 2014 om 15 uur geeft het strijkorkest Musica Montana een concert in de Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort. Dit keer werken we samen met Voxtet Vocaal Ensemble, een schitterend vocaal dubbelkwartet uit Amersfoort én met twee blokfluitisten. Op het programma muziek van Telemann: concert voor 2 blokfluiten en strijkorkest, Corelli: Concerto Grosso, fatto per la notte di Natale, Tsjaikowsky: Élégie en als groot werk: Messe de Minuit van M.A. Charpentier. Deze mis van Charpentier wordt uitgevoerd door Voxtet en Musica Montana. Voxtet zingt als vocaal ensemble nog enkele liederen a capella. Ik mag in dit concert mooie cellopartijen spelen. En het allerleukste is dat ik die dag jarig ben. Fantastisch dat dit concert voor mij georganiseerd is. Wil je me komen feliciteren, kom dan luisteren en drink na afloop een drankje om samen te toosten op een nieuw levensjaar. Kaartjes voor het concert kunnen voor aanvang aan de ingang van de kerk worden gekocht.

Kerstavond in de Barbarakerk in Nieuwegein                                                       Vrijdag 25 december 2015 om 10.00 uur verzorgt het Tussenkoor de muziek bij de Kerstmis. Het koor wordt begeleid door een orkest van bevriende muzikanten. Ik speel daarin al jaren cello. Tijdens deze sfeervolle kerstviering wordt een kerstmis gezongen en gespeeld en kun je luisteren naar veel mooie kerstliederen. En bij een aantal liederen mag je meezingen. Wil je een mooi begin van kerstmis, dan kan deze mis met muziek je daarbij helpen. De Barbarakerk ligt in Vreeswijk, Nieuwegein.

Verder doe ik op muziekgebied heel uiteenlopende dingen:                                          Muzikale omlijsting van het Pastoraal Café op elke eerste maandagmiddag van de maand. Herdenkingsbijeenkomst in Zorgcentrum Vreeswijk in november 2015.                           Door de ziekte en het overlijden van Lyda zijn er dit jaar na januari geen PIMavonden geweest. In december gaan we wel het Adventsconcert organiseren, ook als eerbetoon aan Lyda.                                                                                                                                                     Het musiceren in de samenwerking met uitvaartleider Robert Landsman is ook dit jaar heel fijn. Op zondagmiddag 29 november 2015 organiseert Robert Landsman een grote herdenking in het Fulco Theater in IJsselstein. Daar wordt ook Lyda herdacht. Ik werk hieraan mee met blokfluit en gemshoorn.

 

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.