Voorjaar 2016

Elk jaar blijkt weer anders te zijn bij Syrinx Nieuwegein. Dit voorjaar is er interesse voor gezamenlijke blokfluitlessen. Meestal kiest men voor privéles. Maar een paar weken geleden zijn twee enthousiaste vrouwen als duo gestart met de beginnerscursus: spannend en leuk.

De Blokfluitdagen waren vorig jaar een succes. En dus gaan Els Althuizen en ik hiermee verder. Hieronder kun je meer lezen over de 3e Blokfluitdag op zaterdag 21 mei a.s.

Het andere deel van Syrinx is het musiceren en dan vooral als muzikale omlijsting en ondersteuning van heel uiteenlopende activiteiten. Dit seizoen zijn dat voornamelijk besloten bijeenkomsten.

Wil je toch een concert meemaken dan kun je naar het Voorjaarsconcert van Musica Montana komen luisteren op 23 april in Amersfoort. In dit strijkorkest speel ik cello

Fiet Nafzger

Fiet: blokfluitactiviteit

3e Blokfluitdag in de Plantage te Tiel: Van DRIE tot ACHT

We hadden een jaar geleden niet kunnen dromen dat er nu al een derde Blokfluitdag in de maak zou zijn. Maar het is een feit: op zaterdag 21 mei 2016 komt er weer een Blokfluitdag met als thema: Van Driestemmig Tot Dubbelkorig! We hebben muziek gekozen uit twee verschillende periodes: driestemmige muziek uit de 14e eeuw en zes- en achtstemmige muziek uit de laat-renaissance/vroeg-barok. Het is muziek uit twee geheel verschillende klankwerelden. Een geweldige ervaring om deze twee werelden in een groot blokfluitorkest te laten klinken.  Bespelers van blokfluit kunnen zich nog aanmelden. Mocht je niet kunnen meedoen, maar wel nieuwsgierig zijn naar het resultaat, dan ben je van harte welkom om naar de presentatie te komen luisteren op die zaterdag 21 mei om 16.45 uur in de Plantage te Tiel. Daarna is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje.

Fiet: cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort

Op zaterdag 23 april om 20.15 uur geeft het strijkorkest Musica Montana

een concert in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2-4 te Amersfoort. Kaartjes voor het concert kunnen voor aanvang aan de ingang van de kerk worden gekocht. Dit keer is het een romantisch programma. Een jonge violiste speelt samen met ons het thema uit de film Schindler’s List en een Romance van Svendsen. Bij deze brief stuur ik de poster met alle informatie als bijlage.

Extra: DE METRONOOM: een fantastische hulp bij het studeren van muziek.

Half maart was ik met Peter een 2 goede vrienden in Madrid. In het Museum Reina Sophia (whats in a name) stond deze metronoom. Het is een werk van Man Ray met een leuk verhaal erom heen. Zoek op Wikipedia naar Indestructible Object als je meer wilt weten.

2016-03-21 13.51.422016-03-21 13.51.45

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens. Bookmark the permalink.

Comments are closed.