Terugblik op 2016

Op een mistige dag aan het einde van het jaar kijk ik terug op een mooi jaar voor Syrinx Nieuwegein. Wat is er veel gebeurd op blokfluitgebied: binnen en buiten mijn praktijk. Buiten: we hebben allemaal kennis kunnen maken met Lucie Horsch, een jonge blokfluitiste die nu al zo goed en mooi speelt. Dat belooft veel voor de komende jaren. En dat is ook uitstekend voor het imago van de blokfluit.
Binnen: daar is veel gebeurd op heel uiteenlopend gebied. Er zijn 2 starterscursussen begonnen. Niet met drie, maar met twee cursisten. De eerste cursus is klaar en de twee blokfluitistes gaan enthousiast verder. De tweede cursus, ook weer met twee cursisten, is net gestart. Het blokfluittrio is uitgegroeid tot een blokfluitkwartet.
Ook dit jaar hebben Els Althuizen en ik weer twee blokfluitdagen georganiseerd. We hadden goede bezettingen waarmee veel combinaties mogelijk waren.
En dan heb ik ook nog zeer geregeld als blokfluitist opgetreden; vaak in besloten kring, maar ook voor publiek. Ik kijk met voldoening en enige trots terug op het kerstconcert van KamerKoor Vianen op 16 december. Blokfluitensemble Syrinx heeft enkele liederen begeleid en zelf twee onderdelen als blokfluitkwartet gespeeld. Daarbij hebben we ook onze gemshoorns laten horen. M.n. daarvan werd het publiek helemaal stil. Het resultaat was voor mij reden om met Blokfluitensemble Syrinx verder te gaan.
En zo sluit ik dit jaar met een goed gevoel af. En heb ik veel zin om in 2017 weer les te geven en idee├źn uit te werken voor de blokfluitdagen en andere samenspelmogelijkheden.

Iedereen die deze blog leest wens ik een goede jaarwisseling toe en veel mooie muziekmomenten in 2017!

Fiet Nafzger

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.