Voorjaar 2017

Het voorjaar komt er aan. En behalve dat ik in de tuin wil werken, zijn er mooie en leuke activiteiten van Syrinx te melden. En heb ik zin in nog meer muziekactiviteiten.

Wat staat er allemaal te gebeuren? Hieronder kun je het lezen. Misschien wil je wel eens weten wat een blokfluitdag inhoudt. Op 18 maart kun je in elk geval naar het resultaat komen luisteren in Tiel. En als je mooie renaissance blokfluiten wilt horen, dan moet je naar een kerkje in Engelen (bij Den Bosch) komen op zondag 26 maart om 10.30 uur. Houd je meer van strijkinstrumenten, kom dan naar een concert van Musica Montana op zaterdag 8 april.
Misschien zien we elkaar bij één van de onderstaande activiteiten. Je bent welkom.

Blokfluit
5e Blokfluitdag in de Plantage te Tiel: ‘Voorjaarskriebels’
zaterdag 18 maart 2017
Tijdens deze dag werken mijn collega Els Althuizen en ik met een grote groep blokfluitisten aan muziek rondom 1600. Enkele 5-stemmige stukken van Morley en Monteverdi en 4 dubbelkorige werken van Hassler (2 stuks), Bonelli en Bramieri. Inschrijven voor deze blokfluitdag is niet meer mogelijk. Als je wilt horen hoe deze muziek klinkt op blokfluiten van sopraan- tot en met contrabasblokfluit dan ben je vanaf 16.30 uur welkom in de Plantage. De presentatie is om 16.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten.

Concert in de Protestantse Kerk Engelen (bij Den Bosch)
Zondag 26 maart van 10.30 uur – 11.30 uur
Afgelopen zomer heb ik meegespeeld in een ensemble van 2 zangers, 2 blokfluitisten en een clavecinist/organist. Deze samenwerking is goed bevallen. We gaan vaker samen concerten geven onder de naam ‘La Compagnia’. De eerstvolgende keer treden we op tijdens een themadienst ‘Muziek op Zondagmorgen’.  In deze dienst staat de muziek centraal. Op het programma muziek van Bach, Telemann, Schütz, di Lasso en Crüger. Tijdens dit concert spelen Els Althuizen en ik voor het eerst op nieuw-gebouwde renaissance blokfluiten van Peter van der Poel. Deze blokfluiten zijn met 5 andere blokfluiten tegelijkertijd als één geheel consort gebouwd en zijn prachtig op elkaar afgestemd.
Alle info en het adres vind je op: www.kerk-engelen.nl/kerkgebouw-2/
Zoek hier naar Agenda en Muziek op Zondagmorgen.

Cello
Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort
Op zaterdag 8 april om 20.15 uur geeft het strijkorkest Musica Montana
een concert in de Bergkerk te Amersfoort. Op het programma muziek van Mendelssohn, Glazoenov, Sibelius en Lotichius. Van Glazoenov spelen we het concert voor saxofoon en strijkorkest: prachtige, melodieuze muziek. Solist is saxofonist Menne Smallenbroek.

En verder:
-zorg ik voor de muzikale omlijsting van het Pastoraal Café in Nieuwegein
-zorg ik voor een muzikale bijdrage aan de vespers in de Rank in Nieuwegein op zondag 26 maart om 19 uur
-groeit het aantal blokfluitcursisten gestaag. De blokfluit is weer populair!
-is het dit jaar Telemann-jaar. Voor blokfluitisten een geweldige componist.

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord, Uitvaart. Bookmark the permalink.

Comments are closed.