Najaar 2017

De lange zomer is voorbij. In Nederland  was het weer heel wisselend. Peter en ik hebben in Spanje gefietst met zon, bergen, zon, bergen, zon. Na een paar weken acclimatiseren op de Bergeend is het nieuwe seizoen van start gegaan. De blokfluitcursisten hebben laten weten dat ze weer zin hebben in lessen en samen musiceren. En verder staat er weer van alles op stapel bij Syrinx Nieuwegein.

Allereerst kun je naar concerten/muziekpresentaties komen luisteren waar de blokfluit een rol speelt: van gedeeltes uit de Suite voor altblokfluit en strijkers van Telemann (29-10) tot een groot blokfluitorkest met grootbassen en contrabasblokfluiten (4-11).

Daarnaast is er ook weer een concert door strijkorkest Musica Montana (26-11) met dit keer een zangeres als soliste.

Blokfluitactiviteiten

Concert strijkorkest diLegno in Fort Vreeswijk m.m.v. Fiet Nafzger op altblokfluit
Zondag 29 oktober om 15 uur in de zaal van Fort Vreeswijk in Nieuwegein
Strijkorkest diLegno is een jong ensemble uit Houten. Ze spelen muziek van barok tot en met de 20e eeuw. Voor het concert op 29 oktober ben ik gevraagd om enkele delen te spelen uit de Suite in a van G.Ph.Telemann voor altblokfluit en strijkers. Verder staat er op het programma muziek van Haydn, Hendrik Andriessen en Sibelius.
De toegang is gratis. Na afloop mag je een donatie in de vioolkist leggen.

6e Blokfluitdag in cultuurcentrum Zinder te Tiel: ‘O Magnum Mysterium’
zaterdag 4 november 2017 om 15 uur
Dit wordt onze 6e Blokfluitdag. We zijn te gast in Zinder, het nieuwe cultuurcentrum van Tiel. Tijdens deze dag werken mijn collega Els Althuizen en ik met een grote groep blokfluitisten aan muziek rondom het thema O Magnum Mysterium. Dit kerstthema is door veel componisten gebruikt. Op het programma o.a. composities van De Victoria, Gabrieli, Schütz en Franck. Inschrijven voor deze blokfluitdag is nog mogelijk. Als je wilt horen hoe deze muziek klinkt op blokfluiten van sopraan- tot en met contrabasblokfluit dan ben je vanaf 16.30 uur welkom in Zinder. De presentatie is om 16.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang voor de presentatie is gratis.

Kerstconcert in kerk Maria ten Hemelopneming in Beugen
Zondag 17 december 2017 om 15 uur
Sinds vorig jaar vorm ik met collega-musici het ensemble La Compagnia: 2 zangstemmen,
2 blokfluiten en clavecimbel/orgel. Het vrouwenkoor ‘Denna Sang’ en La Compagnia verzorgen samen een kerstconcert in Beugen, een dorp aan de Maas 20 kilometer ten zuiden van Nijmegen. Mijn blokfluitcollega Els en ik spelen op mooie renaissance blokfluiten van de bouwer Peter van der Poel. De toegangsprijs bedraagt € 7,50.

Muziek op Kerstavond in de Barbarakerk te Vreeswijk
Traditiegetrouw zingt het Tussenkoor olv Paul Spruijt tijdens één van de kerstmissen. Dit jaar is dat op zondagavond 24 december om 22.30 uur. Het koor wordt begeleid door een orkest van bevriende muzikanten. Ik speel daarin al jaren cello. Tijdens deze kerstviering wordt een kerstmis gezongen en gespeeld en kun je luisteren naar veel mooie kerstliederen. Bij een aantal liederen mag je meezingen. Dit jaar speel ik (naast cello) op sopraanblokfluit het mooie Largo uit het concert voor blokfluit en strijkers. De mis met medewerking van het Tussenkoor en het orkest is ieder jaar heel sfeervol en een mooie begin van de kerstdagen.  De Barbarakerk ligt in Vreeswijk, Nieuwegein.

Cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort
Op zondag 26 november om 15.00 uur geeft het strijkorkest Musica Montana
een concert in de Bergkerk te Amersfoort. Op het programma muziek van Unico Wilhelm van Wassenaer, Vivaldi, Kajanus en Donizetti. Een heel afwisselend programma dus. Dit keer is zangeres Christine van ‘t Hof onze soliste. Wij begeleiden haar in twee composities van Vivaldi: O Qui Coeli en In Furore. Verdere info stuur ik later als het precieze programma bekend is en de flyer verstuurd gaat worden.

En verder:
-zorg ik voor de muzikale omlijsting van het Pastoraal Café in Nieuwegein
-zijn de blokfluitlessen weer begonnen en hoor je weer veel mooie en vrolijke klanken op de Bergeend
-is het dit jaar nog steeds Telemann-jaar. Zie het programma van ‘diLegno’.

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.