Voorjaar 2018

Februari 2018

Dit jaar start er in Nieuwegein een kamermuziekserie. De concerten vinden plaats in een klein prachtig gerestaureerd kerkje in Jutphaas: de dorpskerk. Dit kerkje heeft ook nog eens een mooie akoestiek. In de maanden februari, maart, april en mei is er telkens op de 2e zondag van de maand om 16 uur een concert door steeds andere musici. La Compagnia, waarvan ik sinds anderhalf jaar deel van uitmaak, is op 8 april aan de beurt. Ik heb het eerste concert in deze kerk in november bezocht en heb ervan genoten. Dus ik kan de overige concerten beslist aanbevelen.
Natuurlijk is weer een blokfluitdag en een concert door Musica Montana.
Informatie over deze activiteiten vinden jullie hieronder.

Het is voor ons als spelers altijd enorm stimulerend als er fans komen luisteren. Dus heb je tijd en zin: je bent welkom.

Blokfluitactiviteiten

7e Blokfluitdag in cultuurcentrum Zinder te Tiel: ‘Ecco la Primavera’
zaterdag 17 maart 2018
Voor deze 7e Blokfluitdag hebben mijn collega Els Althuizen en ik repertoire gekozen waarin je de lente al kunt horen. Op het programma vijfstemmige lenteliederen en dubbelkorige werken. Er staat zelfs een driekorige compositie op het programma: twaalfstemmig dus! Als afronding een leuke bewerking van ‘Tulpen uit Amsterdam’. Inschrijven voor deze blokfluitdag is nog mogelijk.
Als je wilt horen hoe deze muziek klinkt op blokfluiten van sopraan- tot en met contrabasblokfluit dan ben je vanaf 16.30 uur welkom in Zinder.
De presentatie is om 16.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten.
Het adres is: Zinder, Rechtbankstraat 1, 4001 JR Tiel. De toegang voor de presentatie is gratis.

Concert in de Kamermuziekserie van de Dorpskerk in Nieuwegein door La Compagnia
Zondag 8 april 2018 om 16 uur
La Compagnia is een muziekgezelschap dat programma’s maakt in verschillende bezettingen. Bij dit concert staat de blokfluit centraal. Er wordt muziek gespeeld op renaissance-blokfluiten in hoge stemming, nl. de toon a = 460 hertz en op barok-blokfluiten in lage stemming, nl. de toon a = 415 hertz. Alle blokfluiten zijn van dezelfde bouwer en ze klinken prachtig in ensembleverband. Op het programma staat dus ook muziek uit de Renaissance: Morley, East, Willaert en Lassus en muziek uit de Barok: Telemann en Purcell.
De blokfluitisten zijn: Els Althuizen, Fiet Nafzger en André Pels. Bij de barokmuziek speelt Bert Augustus klavecimbel.
Het adres is: Nedereindseweg 1-3 in Nieuwgein. De entree is € 5,00.

Cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort
Op zaterdag 21 april 2018 geeft het strijkorkest Musica Montana een concert in de Bergkerk te Amersfoort. Op het programma muziek van Haydn, Bruch, Barber, Glass en Kooreman.
Van Haydn spelen we een fluitconcert. Soliste is een studente van het Utrechts Conservatorium. Het is heerlijke speelse muziek. Glass is voor ons een uitdaging: minimal music (repetitieve muziek) die we heel precies moeten spelen.
Het adres is: Doctor Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort
Het concert begint om 20.15 uur. De entree is € 15,00; kinderen tot 16 jaar: gratis.

En verder:
-zorg ik voor de muzikale omlijsting van het Pastoraal Café in Nieuwegein
-speel ik op zondag 4 maart variaties over een oude melodie van het Onze Vader tijdens de Vespers in de Rank in Nieuwegein
-gaat het goed met de blokfluit en constateer ik dat mijn praktijk nog steeds groeit
-heb ik Hester Groenleer (van Seldom Sene en Royal Wind Music) uitgenodigd om een workshop te geven over Franse barokmuziek
-bestaat Syrinx Nieuwegein in juli 10 jaar. Wie weet komt er nog een muzikaal feestje.

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.