Syrinx Nieuwegein 10 jaar + Najaar 2018

Deze zomer bestaat mijn blokfluitpraktijk 10 jaar. Om dat te vieren hebben de cursisten van Syrinx Nieuwegein o.l.v. musicoloog Thiemo Wind een wandeling door Utrecht gemaakt met als thema: Jonkheer Jacob van Eyck. We begonnen op het Janskerkhof en wandelden via het Domplein naar de Oude Gracht tot zelfs achter het oude Tivoli. Ondertussen vertelde Thiemo vele interessante dingen over Van Eyck, de beiaardier en blokfluitist en zeker de klokkendeskundige. Na afloop van deze interessante wandeling hebben we op een gezellig terras een toost uitgebracht op Syrinx Nieuwegein.

En nu, eind september, is het nieuwe seizoen echt volop gestart: alle blokfluitisten hebben al weer een of twee blokfluitlessen gehad, de 8e Blokfluitdag is volgeboekt, strijkorkest Musica Montana is weer begonnen met haar repetities en er komen twee blokfluitconcerten aan.

Hieronder vinden jullie de gegevens van concerten en presentaties.

Het is altijd enorm stimulerend als er fans komen luisteren. Dus heb je tijd en zin: je bent welkom

Fiet: blokfluitactiviteiten

In het kader van het Festival Jhr. Jacob van Eyck verzorg ik met collega Els Althuizen
twee concerten met muziek van Van Eyck en zijn collega’s. We spelen veel verschillende blokfluiten: verschillend in grootte (van sopraan t/m grootbas) en in bouw (renaissance en barok). Ook zullen we afbeeldingen laten zien uit het Gemeentearchief van Heusden.

zaterdag 6 oktober om 11 uur
Bibliotheek Drunense Deining
Rooseveltstraat 32
5151 CR Drunen
Toegang gratis

vrijdag 26 oktober om 19.15 uur
Woonzorgcentrum St. Antonius
Roomsche Kerkstraat
Heusden
Toegang gratis

8e Blokfluitdag in cultuurcentrum Zinder te Tiel: ‘Vom Himmel Hoch’
zaterdag 24 november 2018
De 8e Blokfluitdag heeft als thema: ‘Vom Himmel Hoch’. Dit lied is door veel componisten gebruikt en zij hebben er prachtige composities mee gemaakt. Op het programma staan 5-stemmige stukken uit de 16e en 17e eeuw. De componisten Schein, Praetorius en Eccard gebruikten alle drie de melodie ‘Vom Himmel hoch’ voor hun 5-stemmige composities. Daarbij spelen we een 5-stemmige bewerking van een Canadees/ Indiaans volkslied. De 2e helft van het programma bestaat uit dubbelkorige composities: 7-stemmige en 8-stemmige werken van Handl Gallus, Praetorius en Bassano plus twee mooie koralen, één van Praetorius en één van Bach.
De dag is helemaal volgeboekt voor deelname. Wel kun je die zaterdagmiddag komen luisteren naar de presentatie. Je komt vast en zeker in de kerststemming met al deze prachtige muziek. Én je kunt horen hoe al die verschillende blokfluiten klinken: van sopraan- tot en met contrabasblokfluit . De begintijd van de presentatie is nog niet bekend. Als je wilt komen vraag dan te zijner tijd bij mij naar de precieze tijd. De presentatie duurt ongeveer 30 minuten.
Het adres is: Zinder, Rechtbankstraat 1, 4001 JR Tiel.
De toegang voor de presentatie is gratis.

Fiet: cello

Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort
Op zondag 9 december 2018 geeft het strijkorkest Musica Montana een concert in de Bergkerk te Amersfoort. Op het programma muziek van Purcell, Torelli, Skriabin, Wirén en Rutter. Plus de prachtige Danse Sacrée et Danse Profane van Debussy voor harp en strijkorkest. Mijn achternicht Judith Jamin, harpiste, speelt de solopartij. Dat is voor mij heel bijzonder om mee te maken..
Het adres is: Doctor Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort
Het concert begint om 15.00 uur. De entree is € 15,00; kinderen tot 16 jaar: gratis.

En verder:
-zorg ik voor de muzikale omlijsting van het Pastoraal Café in Nieuwegein
-is er weer een mooie mis op Kerstochtend 25 december om 10 uur. Het Tussenkoor zingt o.l.v. Paul Spruijt in de Barbarakerk in Vreeswijk (Nieuwegein). Ik speel dan cello in het begeleidingsorkest (met buurman Paul – cello en buurvrouw Ruth – altviool).
-oefenen al mijn cursisten nu een compositie van Van Eyck. En gaan ze ook een eigen variatie componeren!

 

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.