Voorjaar 2019

Het cultureel seizoen en de tijd van les nemen, oefenen en repeteren met orkest en koor is al een heel eind gevorderd. De afronding in concerten, uitvoeringen en musiceerdagen komt eraan. Onderstaand kun je hierover van alles lezen. Ik wil je vooral wijzen op de uitvoeringen van het Armeens Oratorium.

Het is altijd enorm stimulerend als er vrienden en familieleden komen luisteren. Dus heb je tijd en zin: je bent welkom.

Blokfluitactiviteiten
9e Blokfluitdag in cultuurcentrum Zinder te Tiel: ‘Vom Himmel Hoch’
zaterdag 30 maart 2019
De 9e Blokfluitdag heeft als thema: ‘Passietijd’.  Op het programma staan vier- en vijfstemmige werken van De Victoria en Schütz (delen uit ‘Die sieben letzte Worte Jesu Christi am Kreuz’). Natuurlijk gaan we ook dubbelkorige werken spelen: van Handl Gallus, De Viadana en De Victoria. Naast de religieuze muziek komen er ook enkele wereldlijke composities aan bod: een liefdeslied van Waelrant en een lied van Brel.
De dag is volgeboekt voor deelname met sopraan- en/of altblokfluit. Speel je tenor- of basblokfluit of een nog lagere blokfluit, dan is er nog plek voor je.

Ben je benieuwd hoe zo’n orkest van al die verschillende blokfluiten klinkt, kom dan luisteren naar de presentatie. Je hoort blokfluiten in alle maten: van sopraan- tot en met contrabasblokfluit . De presentatie duurt ongeveer 30 minuten.
Het adres is: Zinder, Rechtbankstraat 1, 4001 JR Tiel.
Presentatie: 16.00 – 16.30 uur
De toegang voor de presentatie is gratis.

Concerten van het Armeens Koorproject o.l.v. Ines Leijen
Vrijdag 12 april in de Torenpleinkerk te Vleuten
Woensdag 24 april: plaats nog te bepalen
Een paar jaar geleden mocht ik blokfluit spelen in het Armeens Oratorium. Dat was voor mij een belevenis. Wat een mooie muziek. Dit jaar wordt dit oratorium 2x uitgevoerd in de maand april. En dirigent Ines Leijen heeft mij weer gevraagd voor de shevi-partij. De sopraanblokfluit vervangt het Armeense blaasinstrument Shevi. Het oratorium is in 1985 gecomponeerd door Khacatur Avetisjan ter herdenking van de genocide in 1915. Het is indrukwekkend, ook doordat hij veel volksmelodieën heeft verwerkt in zijn compositie. De blokfluit heeft een prachtige partij in dit oratorium. Het koor wordt begeleid door een ad hoc ensemble dat naast blokfluit bestaat uit strijkers, blazers, mandoline, contrabas en slagwerk. Op het programma staan verder koorbewerkingen van Armeense liederen.

Zoals je hierboven ziet heb ik nog geen informatie over de begintijd van 12 april en plaats en tijd van 24 april. Die informatie wordt zo spoedig mogelijk aangevuld.

Cello
Concert door strijkorkest Musica Montana in Amersfoort
Op zaterdag 6 april 2019 geeft het strijkorkest Musica Montana, samen met het koor Kol-Sjariem, een concert in de Bergkerk te Amersfoort. Op het programma: het Gloria van Vivaldi, Hallelujah uit de Messiah van Händel en Cantique de Jean Racine van Fauré. Daarnaast zingt het koor enkele stukken a capella en speelt Musica Montana o.a. het beroemde Adagio van Barber.
Het adres is: Doctor Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort
Het concert begint om 20.15 uur. De entree is € 15,00; kinderen tot 16 jaar: gratis.

En verder:
-zorg ik voor de muzikale omlijsting van het Pastoraal Café in Nieuwegein
-speel ik op zondag 17 maart om 19.30 uur in De Rank tijdens de Vespers
-organiseer ik in mei een musiceermiddag voor mijn blokfluitleerlingen. Iedereen gaat iets laten horen waaraan hij of zij het afgelopen seizoen gewerkt heeft. Gerben, één van mijn leerlingen, gaat ons wegwijs maken in het muziekprogramma MuseScore. En natuurlijk gaan we met de hele groep samen musiceren. Er komt zelfs een dubbelkorig werk aan bod!

 

This entry was posted in Algemeen, Blokfluitlessen, Optredens, Prikbord. Bookmark the permalink.

Comments are closed.