Starterscursus blokfluit: groepsles voor beginners

Is dit de cursus die u zoekt?

Heeft u altijd al een muziekinstrument willen spelen en is het er nooit van gekomen, dan is hier uw kans: een starterscursus blokfluit in een kleine groep. In een ontspannen sfeer een instrument leren bespelen en al snel tot samenspelen komen.


Wat leert u in deze cursus?

Ademhalingstechnieken

Ademhalen is van levensbelang en tegelijkertijd zo gewoon dat we er meestal niet bij stil staan hoe we dat doen. In deze cursus zult u ervaren hoe heerlijk het is om op een ontspannen manier uw ademhaling te kunnen sturen. U leert verschillende manieren van ademen die u thuis kunt blijven oefenen.
De adem is ook de basis voor een mooie, ronde blokfluitklank.


Grepen voor het bespelen van de blokfluit

U leert de grepen aan de hand van een muziekboek.


Spelen op gehoor

Naast het spelen van bladmuziek leert u ook om melodieën op het gehoor te spelen. Een goede manier om het instrument nog beter te leren kennen.


Samenspelen

Samen met de andere groepsleden gaat u al heel snel meerstemmige muziek spelen.


Moet ik noten kunnen lezen?

Voor deze cursus zijn géén ingangsvoorwaarden. U hoeft dus nog geen noten te kunnen lezen. De muziektheorie is onderdeel van de blokfluitlessen.


Ik heb geen blokfluit; kan ik mij dan toch al aanmelden?

Deelnemers aan deze cursus gaan altblokfluit spelen. Indien u nog geen instrument bezit, neem dan contact op met Fiet Nafzger. Zij kan u adviseren over de aanschaf.Duur: 10 lessen van 1 uur (in een groep van 3 personen)
Plaats: in overleg
Dag en tijd: in overleg
Tarief: € 120 per persoon (incl. btw)